پازل اول: 💉استفاده از آنتیبیوتیک برای دام و طیور باعث مقاومت آنتیبیوتیکی میشود
طبق تحقیقاتی که در بریتانیا انجام شده تا سال 2050 میلادی مقاومت آنتیبیوتیکی معضلی کشندهتر از سرطان خواهد شد و سالانه بیش از 10 میلیون نفر قربانی خواهد گرفت.
دکتر جوردی ویلا میگوید: «بدترین حالت این است که مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکها به حدی برسد که دیگر هیچ آنتیبیوتک جدیدی نداشته باشیم. در این صورت همه ما درمعرض ابتلا به عفونتی خواهیم بود که 30 سال پیش با یک آنتیبیوتیک ساده از بین می رفت. اما ممکن است تا 20-25 سال آینده برای همان عفونت هیچ آنتیبیوتیکی وجود نداشته باشد.»
سالانه به طور متوسط هر اروپایی ده کیلو گوشت گاو، 22 کیلو گوشت پرندگان و31 کیلو گوشت خوک مصرف می کند. اروپایی ها گوشت را دوست دارند غافل از اینکه نیمی از آنتیبیوتیکهایی که در اروپا تولید میشود به دام و طیور اختصاص دارد.
پازل دوم:⛔️خودداری از مصرف داروهای آنتیبیوتیک در صنعت دام و طیور
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: دامداران باید از دادن داروهای آنتیبیوتیک به دام و طیور سالم خودداری کنند.
به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است: به دلیل افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی، دامداران باید از دادن داروهای آنتیبیوتیک به حیوانات خودداری کنند. در انگلیس مقدار قابلتوجهی از داروهای آنتیبیوتیک برای پیشگیری از عفونت و آلودگی در حیوانات استفاده میشود. همچنین در آمریکا و آسیا برای افزایش رشد دام و طیور از دارو مصرف میشود اگرچه این کار از سال 2006 در اتحادیه اروپا ممنوع شده است. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت مصرف نابجا و نادرست داروهای آنتیبیوتیک عامل فزاینده مقاومت آنتیبیوتیکی بوده است. همچنین برخی از انواع باکتریها که موجب عفونت شدید در انسان میشوند به تمامی درمانهای موجود مقاوم شدهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، کارشناسان با بیان اینکه حجم آنتیبیوتیکِ مصرفی در حیوانات در سراسر جهان رو به افزایش است، اظهار داشتند: در برخی کشورها حدود 80 درصد مصرف آنتیبیوتیکهای مهم در بخش حیوانی است.
پازل سوم: ایران...
محمود نبوی معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 90 درصد آنتیبیوتیکها در دامداریها💉 و 10 درصد آن در مراکز درمانی💊 مصرف میشود.