پروتئین در خامگیاهخواری
دکتر زرین اذر
🌰🥜پروتئین بخشی از ماده غذایی مورد نیاز بدن ماست ، درست همانطور که هیدراتهای کربن و یا چربیها بخشی از ماده غذایی ما می باشند. پروتئین نه ارزشی بیشتر و نه کمتر از سایر مواد غذایی دارد هرچند بدلیل تبلیغات بی پایان صد سال اخیر که عمدتا توسط کمپانیهای بزرگ تهیه مواد حیوانی صورت گرفته و می گیرد این تصور در مردم ایجاد شده که پروتئین ارزشی بالاتر از سایر مواد غذایی داشته و بنابراین مبادا که طوری غذا بخوریم که دچار کمبود پروتئین شویم. با تغییر رژیم غذایی به گیاهخواری یا خام خواری اولین سوالی که مطرح میشود این است که :
⁉️“پروتئین لازم برای بدن خود را چگونه تامین می کنید؟”
✅من درجواب میگویم نه تنها سبزیجات بهترین و ارزشمندترین منبع پروتئین می باشند و یک گیاهخوار تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز خود را به بهترین وجه از منابع گیاهی تامین می کند بلکه ازمضرات بی پایانی که ناخواسته همراه پروتئین حیوانی به بدن میرسد نیز در امان است.
🍎این مضرات در نتیجه مصرف چربیهای اشباع و کلسترول فراوان که در منابع پروتئین حیوانی🍖🍗🍤 وجود دارند دربدن انسان ایجاد می شوند . هرچند مضرات پروتئینهای حیوانی تنها به چربی وکلسترول آن محدود نبوده، به نوع اسیدهای آمینه که باعث اسیدی شدن بدن میشوند نیز مربوط میشود.
⁉️سوال این نیست که یک گیاهخوار چگونه پروتئین مورد نیاز بدن خود را تامین می کند سوال این است که یک فرد گوشتخوار یا همه چیز خوار چگونه ویتامینها، مواد معدنی و آنزیمهای بدن خود را تامین می کند . چگونه یک گوشتخوار آنتی اکسیدانها و فیتوکمیکالهای ضد سرطان بدن خود را تامین می کند؟
🍎نگران کمبود پروتئین بدن خود نباشید. سبزیجات سبز🥗 سرشار از پروتئین هستند. شاید تعجب کنید اگر بدانید که صد کالری اسفناج میزان 8-10 برابر بیش از صد کالری گوشت پروتئین دارد.
علاوه بر سبزیجات سبز که بهترین منشا پروتئین می باشند جوانه حبوبات و دانه🌰🥜 ها نیز دارای پروتئین فراوان هستند. وبالاخره فراموش نکنید که بزرگترین حیوانات خشکی مانند فیل🐘 یا گاو🐄 ( که گوشتش به عنوان منبع پروتئین مصرف می شود.) گیاهخوار آنهم خام گیاهخوار می باشند.